unknown page:/site.theme unknown page:/site.theme

Er zijn talloze boeken over MRI fysica in de handel, maar deze zijn meestal bedoeld voor diegene die al ervaring hebben of redelijk onderlegd zijn in fysica. Er zijn nog maar weinig boeken geschreven voor de beginner die geen universitaire graad in fysica heeft.

Nu MRI meer en meer geaccepteerd is stijgt ook de vraag naar gekwalificeerd personeel. Met iedere nieuwe software release is het bedienen van een MRI scanner door de jaren heen steeds eenvoudiger geworden, maar dat neemt niet weg dat een goed begrip van de werking van een MRI scanner onontbeerlijk is. MRI werkt met een reeks van parameters, zoals TR, TE, Flip Hoek en Fase Codering om maar een paar te noemen. Een gedegen kennis van deze parameters is absoluut noodzakelijk om een MRI onderzoek tot een goed einde te brengen.

Wat ik hier probeer te doen is om in begrijpelijke taal over MRI fysica te schrijven zodat iedereen de basis principes kan begrijpen. Het helpt natuurlijk als je al een beetje met fysica in aanraking bent geweest, maar het is niet absoluut noodzakelijk. Als je eenmaal een redelijk inzicht hebt in de basis principes dan kun je doorgaan en een boek pakken die wat verder op de materie ingaat.

Enkele kenmerken:

  • Eenvoudig taalgebruik.
  • Gebaseerd op 19 jaar ervaring in les geven van MR.
  • Veel figuren en plaatjes.

Ik hoop dat dit boek je zachtjes voorbereidt op de opwindende wereld van MRI, de modaliteit die blijft verbazen.

Evert Blink,
MRI Applicatie Specialist

Text (double-click to edit)

DOWNLOAD

Klik op onderstaande link om het PDF bestand te openen.

Vervolgens het bestand opslaan.

Voor dit bestand heb je Adobe Reader nodig:

Als er problemen zijn met het downloaden

mail dan even naar:

support@mri-physics.net